Angela van Leeuwen

Samen met muzikanten Sander van Herk en Rick Piepers maakt Angela van Leeuwen biografische liedjes over historische personages.

Liedjes en verhalen over dromers, kunstenaars, fatale vrouwen en piraten.

Ik hou van verhalen over mensen die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis. Als ik gegrepen word door zo’n verhaal,  ga ik onderzoek doen. Ik dompel me helemaal onder. En elk verhaal dat blijft hangen wordt een liedje. ‘Po√ętisch onderzoek’ noem ik dat.’

 Angela studeerde in 20017 af als theatermaker. Sindsdien maakt ze muziektheater. Ze speelde en maakte voorstellingen voor museum Speelklok, de Hollandse Waterlinie en het Amsterdams Kleinkunstfestival.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.